Entré‎ > ‎

Klaverfabrikken

- Hvor kan man holde kursus for børn i at fremstille musikinstrumenter af skrammel?
- Hvor findes den fedeste kostumebank?
- Hvem er altid med på de gode tiltag i på den kulturfronten: teater, koncerter, udstillinger?
- Hvem laver de bedste oplevelses- og sanseudstillinger for børn, hvor der kan rollespilles om Odysseus, Tycho Brahe, 1001 nat mm.?
- Hvor er der rum for en mangfoldighed af udtryk, unge og gamle, lyd og billed, nyt og traditionelt, jazz, folk, rock, klassisk, verdensmusik?
- Hvor får alt det forskellige alligevel en fælles retning?
- Hvor føler de skæve eksistenser sig ikke blot parkeret men anbragt i en kreativ og meningsfuld sammenhæng?

- Og når alle lokalerne er fyldt med drager, sværd, ørne, papmaché-øer, PA-anlæg, giner, stof, kostumer, klaverer osv., osv, hvem finder så alligevel plads til at indrette verdens mindste Tv-studie til den lokale station?

SVARET STÅR ØVERST!


Unicefparasoller


Jeg er Klaverfabrikken megen tak skyldig for gode oplevelser, levende øjne, sjæle, kroppe og kreativitet gennem mine foreløbigt fire år i et Hillerød, som jeg ellers ikke oplever som hverken sprudlende eller spændende, når det gælder kultur og kreative miljøer.

- Det er Klaverfabrikken som har stået klar til at aftage de koncerter, jeg har kunnet formidle med mongolsk overtonesang, balinesisk gamelan, japansk fløjte og meditativ sang!
- Det er Klaverfabrikken som laver de gode sommerworkshop for  de børn, som ikke lige skulle til Biarritz i år. Og det med skrammelinstrumenter er jo bare det, jeg får lov til. Rollespil, manga, gøgl, dans og teater giver mening!
- Det var Klaverfabrikken, som stod klar med en Truckhal, da jeg gerne ville vise min udstilling Rundt om tonen frem lokalt!
- Det var Klaverfabrikken, som stod klar til at lege med, da jeg fandt parasoller på udsalg til 20,- kr. stykket. De blev brugt som lokale kunstneres lærred og solgt som støtte for Hillerød som Unicef-værtsby 2007!
- Det er Klaverfabrikken, som tilbyder de gode musiklærere, og hvor jeg fik åbnet for de mellemøstlige rytmer!
- Det er på Klaverfabrikken, jeg har kunnet lægge mine ellers sarte ører til koncerter med Valravn, Dørge-Becker-Carlsen, World of Drums, Marie Boine, Bolette Roed, osv., osv.!
- Det var Klaverfabrikken som kunne skabe en plads, hvor min søster kunne bruge sig selv og møde mennesker, som kunne bringe hende videre... og det er sandt for dyden ikke altid lige let!
- Det er Klaverfabrikken som går forrest, når paletten der farver himlen over pilledød er i fare for at gå i et med alt det andet grå: Så svinges den kulørte pensel til børnekulturdage, renæssance-festival, kulturnat osv., osv.

TAK!... Lad 200 parasoller blomstre!
Projekt Unika for Unicef 2007
Rundt om tonen, marts-april 2008
Der er flere installationer bag det sorte klæde.


Skoleklasse fra Fredensborg igangsat af professor i musikformidling, Mogens Christensen
Comments