Entré‎ > ‎

Lær at tælle

Dias-show fra Claus og Heelis badeværelse samt video længere nede på siden

Vi har brug for en kulturrevolution, når det gælder vores forhold til tal!

Det nytter ikke, at vi lever i en kultur, hvor brugen af tallenes fremmedgørende egenskaber ekspanderer voldsomt, mens andre søger den tabte sammenhæng mellem tal og 'energi'/ sjæl i de helt obskure og forskruede overdrev. 
Hvordan kan numerologer endeløst uddrage tværsummer iht. titalssystemet på alle strukturer, de møder, også dem som naturligt hører hjemme i andre talsystemer!? Og hvorfor mon man uden at reflektere siger 1-2-3-... til a-b-c-... når de sprog, numerologien har sine rødder i sagde hhv. alpha- beta- gamma-... og alef-beth-gimel-...., altså a-b-g!? Hvad har man da gjort? - Man har reduceret det hele til rækkefølge og påstår hårdnakket, at det virker! Jo tak, men prøv at reflektere over, hvad det er, der virker! Hvem vil ikke føle at verden ændrer sig, når man ændrer det ældste og stærkeste udtryk for sin identitet - navnet - i samme ombæring! 
Tallenes essens er dels musik, dels helt elementære strukturer, som taler såvel til følelse som til tanke.
Vi må derfor skrue op for forståelsen af tallenes iboende mening gennem figurtal, talmolekyler sammensat af primtalsatomer, overtonerækken og ved ikke altid at anskue tallene som en endeløs akse af kønsløse værdier... uden værdi! 
Se også videoen under dias-showet, som er mit første lille forsøg på at visualisere tallenes iboende mønster på basis af primtals-faktorisering. Dermed er der ikke tale om et talsystem, men en dybere struktur som parallelt til overtonerækkens rolle i musikken er iboende. Tallen fremstår som primære eller sammensatte, atomer og molekyler, men det er ikke tænkt som en erstatning for tallene men som et perspektiv, man bør beskæftige sig med for at kunne forholde sig til begreber som kvalitet og værdi. 

For ordet værdi betyder jo to ting:
- En angivelse af størrelse eller mængde: objektiv værdi.
- Sande værdier,
"... synger om de ting som gi´r livet værdi." (Bamse: I en lille båd der gynger).
Tallene taler, og d
e kan udmærket udtrykke sig inden for begge felter, så lad os dog lytte!!

Fotografierne, som der er 14 stykker af, er taget på et almindeligt dansk badeværelse, hos Heeli Hansen og Claus Ingemann, som bor med deres 4 børn i Løgtved pr. Jyderup, Sjælland.


Et tip til at styre billedstrømmen: Når du har trykket start,
bevæg da markøren i underkanten af billede og klik pause: II .
Benyt derefter pilene til at aflæse billeder og tekst i eget tempo.
Teksterne kan klikkes væk eller frem med taleboblen nederst til venstre. God fornøjelse!Det Springende Punkt: Lær at tælle på Claus og Heelis badeværelse


Tallenes Mønster


Comments