Entré‎ > ‎

Trivia

Taler for sig selv!
(for dem der ikke kan fransk: Nedenstående maskinoversættelse betyder præcis det modsatte af det oprindelige citat - som er af Einstein):
“les problèmes du monde ne peuvent être résolus avec le même type de pensée qui les ont crées.”
"verdens problemer kan løses med den samme form for tankegang, der skabte dem."

Lipogram
... er en skrivelse hvor man bevidst udelukker en eller flere bogstaver. Jeg husker fra min amatørteatertid en 'sparetekst', hvor man i en tid med store el-regninger gennemfører en ministeriel forordning: et alfabet uden L. Det kommer der meget interessant ud af... 
dette link (åbner i nyt vindue) kan du se forfatteren Douglas Hofstadters (forfatter til Gödel, Escher, Bach) overbevisende demonstration af hvor fint man kan præsentere sig selv uden at anvende det ellers meget centrale bogstav E overhovedet.

Intro
Jeg har fire kanaler på mit tv, en af dem er det svenske TV4, som udover det sædvanlige glitterstads og blod sender seriøse nyhedsudsendelser. Jeg er ret fascineret af deres intro, som på en meget markant måde får flettet musik og grafik sammen til en fire-punkts helhed. 

Hvor kommer vittighederne fra?
Jo, jeg fyrer da selv en brander af i ny og næ eller finder på at vinkle en historie, så den får en sjov pointe. Men det sker vel næsten lige så tit, at vi fortæller eller hører en vittighed med form og struktur, som vi synger en sang fra ende til anden. Vi kender ofte musikkens tekstforfatter og komponist, men jeg har aldrig mødt eller hørt om nogen, der beskæftger si med at bygge komplekse vittigheder op fra bunden. Jeg vil gerne i kontakt med en eller flere. Er du én? - eller kender du nogen??

Comments