Entré‎ > ‎

Stahlquartett


Reportage fra Stålkvartettens besøg i København, hvor de gav koncert i Kapernaumskirken 21. november 2009, Bag mikrofonen: Skye
På www.stahlquartett.de, er det muligt at fordybe sig i Stålkvartettens univers.
På grund af de begrænsninger udbyderen af disse sider pålægger lydfilers længde, er udsendelsen blevet delt i bidder á ca. 10 minutter. (og nu mangler der tilmed en af bidderne).00:00-10:30:
Stemningsbillede fra kirken under forberedelserne. Lydprøver.
 
Spektrografi af Jan Heinkes sangstemme mens han synger sin komposition Orpheo's Angel. De blålige felter i bunden af frekvensspektret repræsenterer det jeg benævner primærtonen. Godt tre oktaver over denne fremhæver Jan elementer fra overtonerækken. Det bemærkelsesværdige er her den relative uafhængighed mellem de to lag, som begge er i bevægelse.

10:30- 19:00:
Lille interview med Jan Heinke om Stålcelloen. Michael Antoni synger Maria-hymne.
 
19:00- 25:20:
Interview med Jam Heinke (engelsk) om instrumentet historie. Optageren blev ikke placeret optimalt og vi fik også anbragt os i en position som var udsat for baggrundsstøj.

 
25:20- 32:45
Ach, die dumme dänen: I et ubevogtet øjeblik skal vi lige prøve at buldre lidt på instrumenterne. Mikrofonholderen roder rundt i måleenhederne ved at byde på, at pladerne har en tykkelse på 5 mm. Meningen var 0,5 mm, men det rigtige svar ligger måske tættere på 1 mm. Den sidste lydprøve er såmænd et Bach-stykke.  
 

Stahlquartett på Egon Olsensvej ved Vridsløselille Statsfængsel, Albertslund
Stålcelloerne monteres:
Peter Andreas, Alexander Fülle, Jan Heinke, Michael Antoni

Alexander med cello og værkstøjskasse

Jan

Michael

Lydprøve

Koncert

Comments