Skolen i Athen‎ > ‎

Bøger

Lars Pryn: Harmoni, identitet og længsel
et essay om tonalitet og idehistorie. Fredensborg 2004.
Hæfte 28 sider, omslag i farver, illustreret.
Udgivet på Det Springende Punkt, Hillerød 2007. ISBN 978-87-92304-00-1.
Pris: 30,- kr. plus forsendelse (15,- kr.) hos Det Springende Punkt. Rabat v/ klassesæt.
Kontakt forfatteren:
Lars Pryn, Kovangen 603, 3480 Fredensborg. Tlf. 48 48 25 94, larspryn@hotmail.com


Lee Sannella: The Kundalini Experience
En begavet psykiaters banebrydende bog om et fænomen, som ikke kun er relevant for yoga-dyrkere, men er vigtigt i forbindelse med forståelsen af dybdepsykologi og hjernens funktion. Indeholder en række cases samt appendix af fysikeren Itzhak Bentov om bevidsthed, hjernen og nervesystemet.
Pris: 30,- kr. plus forsendelse ved henvendelse til Det Springende Punkt


Øvelseshæfte til Overtoner Under Huden
Udsolgt fra forlaget, men kan lånes på biblioteket.

Skye Løfvander: Musikkens Mønster
Hæfte , 44 sider, omslag i farver, rigt illustreret med  plancher og tabeller som anskueliggør tonesystemernes struktur kloden rundt og gennem historien.
Udgivet på Det Springende Punkt 2008. ISBN 978-87-92304-01-8
Pris: 30,- kr plus forsendelse (20,- kr.). Rabat ved klassesæt.

Skye Løfvander: Munch & Madonna
Anledningen til denne udgivelse er dels 125-året for maleren Edvard Munchs debut som kunstner i 2008, dels at Dagbladet Politiken i oktober 2009 kunne fejre 125 års jubilæum.
Vi er midt i en tid, hvor en flimrende billedstrøm fra et utal af skærme præger alle. Den digitale revolution baseret på den kultiverede maskuline drift har skabt en splittelse og konflikt: Isoleret bag hver sit højteknologiske vidunder, som sandt at sige ikke virker opbyggelig på netop den sanselige dimension, søger primært mænd efter billeder på
sanselighedens inderste: den nøgne krop, den nøgne kvinde. I dagbladets jubilæumsår dukkede en lind strøm af billeder op, af og relateret til Edvard Munchs visionære beskrivelse af denne konflikts dybere baggrund. Sammenhængen og afklaringen blev mere og mere påfaldendeundervejs.
12 sider A4-format, firfarvetryk på tykt papir. 50,- kr. + porto

Bogen er udsolgt fra forlaget, men kan lånes på biblioteket.
Udtalelser om  Overtoner Under Huden:
“Bogen er en fascinerende rejse gennem tid og rum, hvor musikkens matematiske kobling til både mikro- og makrokosmos præsenteres med en imponerende baggrundsviden. Der jongleres ekvilibristisk med intervalrelationer, svingningsforhold, partial-toneforhold osv. Der foretages svimlende koblinger på kryds og tværs i kosmos ved hjælp af svingninger og oktavregistre, men altid på sikkert grundlag.
Tankevækkende!
DANSK MUSIK TIDSSKRIFT/ Erik H.A. Jakobsen
 
“Hvad enten man har en musikteoretisk eller en mere New Age præget tilgang til fænomenet overtoner, er Skye Løfvanders bog oplagt læsning. Skye Løfvander kommer rundt om de mange aspekter af begrebet overtoner, og han er lige grundig og vidende i de mere nøgterne afsnit der handler om den fysiske og musikteoretiske baggrund, om stemmens funktion og om de akustiske forhold, og der hvor han slipper den traditionelle videnskab og taler om farvernes lyd, tonesystemet baseret på kvindelige og mandlige tal og chakraernes musik.”
LEKTØRUDTALELSE, Søren Brunbech,
Dansk Biblioteks Center

Undersider (1): PaaSyngendeGrund
Comments